Grøftekart

Vi får mange spørsmål om hvordan du kan dokumentere drenering i Jordplan. Vi har tidligere skrevet noen innlegg på Jordplan bloggen.

  • Entreprenøren lager grøftekartet for deg
  • Innmåling av grøfter med GPS
  • Markdag om drenering
  • Mobiltelefoner eller nettbrett uten ekstern GPS er for unøyaktige, men kan brukes til å markere antallet avgreninger og endepunkter ved systematisk grøfting. Sett f. eks et jordprøvepunkt i en egen nummerserie for å markere avgeninger og ender. Tegn deretter opp grøftene manuelt på kartet med Drenering>Ny og tegn opp grøftesystemet. Da er ihvertfall grøftesystemet dokumentert og man vet hvor man skal se etter utløp i fremtiden. Vi regner med at det om ikke lenge vil komme ekstern GPS til mobiltelefon som tilkobles via blåtann. Vi får snart inn til test et utstyr som koster ca. 50.000 kr. og som kan brukes direkte fra Jordplan appen. Ellers kan alle eksterne GPS som kan lage shape eller kml filer importere punkter eller linjer i Jordplan som datagrunnlag for grøftekartlegging.

    Har du noen spørsmål kontakt oss på epost kontakt@jordplan.no Så snart vi har noen nyheter publiseres de her, og på bloggen.