Netatmo værstasjon

Jordplan-mannen

Arne / 22.09.2023

Tidligere i år lanserte vi varmesum, basert på data fra LandbruksMeteorologisk Tjeneste (LMT) og Yr.no. Nå kan du også bruke din egen Netatmo værstasjon som datakilde som i de fleste tilfeller vil gi et mye mere korrekt bilde.

Legg til Netatmo værstasjon i Jordplan

For å komme hit velger du først en Vekst i listen, før du klikker på Varmesum i menyen ovenfor.

Fremgangsmåte

Du blir først sendt til en side med bare en knapp. Klikk på denne for å gå til Netatmo, eventuelt logg inn, og bekreft koblingen til Jordplan. Deretter blir du sendt tilbake til Jordplan og kan se hvilke værstasjoner vi vil hente data fra. Resten av prosessen er automatisk, du kan lukke fanen.

Det tar ca 1 minutt å laste ett år med data, så hvis du har hatt værstasjonen din i tre år så vent tre-fire minutter. Etter det kan du trykke oppfrisk i nettleseren, eller trykke på Varmesum knappen på en annen vekst. Merk at den samme informasjonen offentliggjøres av Netatmo i deres kart over værstasjoner. Vi har derfor valgt å gjøre det samme i Jordplan, men du kan ta kontakt dersom du ikke ønsker å dele disse data.

Vi vet at enkelte har hull i datagrunnlaget grunnet manglende batteri og lignende. Dette vises som et hull i grafen. Hør med oss hvis du har problemer med dette, vi kan eventuelt supplere med data fra andre kilder.

Hva har vi sett så langt ?

Vi har kun tatt stikkprøver og sett på enkelte stasjoner på Østlandet. Her registrerer vi at varmesum stemmer godt sammenlignet med LMT (noen kilometer unna) når forskjell i høyde er tatt med i betraktning. Men det er kjekt å slippe det regnestykket. Derimot var det overraskende stor forskjell i nedbør på spesifikke datoer, noe som kan påvirke effekten av sprøyting og gjødsel. Vi tror dette reflekterer variasjonen i lokale byger, summen over en sesong var relativt lik.

Andre værstasjoner

Vi er åpne for å legge til andre typer værstasjoner, ta kontakt.